Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Filiala Maramures
 

Revista PRO DOMO - luna octombrie 2016, click aici

 Revista PRO DOMO - luna aprilie 2016, click aici

Revista PRO DOMO - luna martie 2016, click aici

Revista PRO DOMO - luna februarie 2016, click aici

Revista PRO DOMO - luna ianuarie 2016, click aici

 

 

27.05.2016

        Se împlinesc, astăzi, patru ani de când președintele prof. univ. dr. Marin Toma a plecat dintre noi. Un adevărat vizionar, știind înaintea tuturor ceea ce se va întâmpla în profesia contabilă, în mod special, și în economia națională, în general, a luptat neîncetat pentru progresul profesiei contabile și pentru cei care o practică. Întotdeauna le-a arătat tuturor celor cu care a colaborat și care au format profesia contabilă drumul cinstit, plin de realizări care au la bază etica și profesionalismul, drum care poate fi parcurs doar în echipă.
       Aducem astăzi un omagiu personalității remarcabile a vieții economice din țara noastră, care a fost președintele Marin Toma, un model profesional și uman a cărui amintire va trăi veșnic în inima noastră, datorându-i trimful tradiției și modernului în ceea ce privește profesia contabilă.
        Amintim, în această zi, un citat al celui care a fost președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, vorbe care i-au călăuzit pașii pe tot parcursul viețiiÎn faţa oricărui obstacol, a oricărei probleme de rezolvat am fost dominat de conjugarea a trei verbe: a şti, a vrea şi a putea.
 
Dumnezeu să-l odihnească!

Conducerea C.E.C.C.A.R.

 

  


 

La împlinirea a 3 ani de la trecerea în nefiinţă a preşedintelui C.E.C.C.A.R., prof. univ. dr. Marin Toma, ne exprimăm veşnica recunoştinţă faţă de întreaga sa activitate lăsată în urmă şi totodată regretul faţă de incomensurabila pierdere.

Personalitate remarcabilă a vieţii economice din ţara noastră, preşedintele Marin Toma rămâne un model profesional şi uman, a cărui amintire va trăi veşnic în inima şi în mintea noastră. S-a remarcat prin muncă asiduă şi competenţă, cultură înaltă şi viziune, continuitate şi verticalitate.

Opera bogată, reprezentând o valoare naţională lăsată în urmă de preşedintele Marin Toma păstrează vie amintirea sa.

Cu o implicare fără margini în ceea ce reprezintă profesia contabilă, preşedintele Marin Toma a fost cel care a construit o imagine fără cusur a nobilei profesii, recunoscută nu numai în ţara noastră, dar şi pe plan internaţional.

"Profesia contabilă liberală nu ar fi existat fără ideile inovatoare ale celui care a fost Marin Toma, preşedintele C.E.C.C.A.R.”, Daniela Vulcan-Văduva, Director General C.E.C.C.A.R.

Respectul pentru întreaga activitate şi personalitate a prof. univ. dr. Marin Toma ne obligă să ne îndreptăm cu toţii gândurile către cel ce a fost preşedintele C.E.C.C.A.R. Fie ca amintirea sa să rămână veşnică în inimile noastre!

Dumnezeu să-l odihnească!

            C.E.C.C.A.R.


 

Articol publicat în Curierul Naţional din 19 septembrie 2013,

PROF. UNIV. DR. MARIN TOMA

 LECŢII MEMORABILE DE PROFESIONALISM ŞI UMANISM
Ec. DANIELA VULCAN

Director General al CECCAR

 

Articolul  integral se poate citi pe site-ul: 

www.curierulnational.ro/Specializat/2013-09-19/Prof.+univ.+dr.+MARIN+TOMA+-+Lectii+memorabile+de+profesionalism+si+umanism

 


 

 

Un an de la despărţirea de marele lider al contabililor români, prof. univ. dr. Marin Toma

“în viaţă, dacă munceşti, ştii; 
dacă ştii şi crezi (în Dumnezeu) trebuie să vrei, 
iar dacă vrei trebuie să poţi”

 

Ceea ce era incredibil, în urmă cu un an, la 27 mai 2012, rămâne şi astăzi greu de acceptat pentru toţi cei care l-au cunoscut, apreciat şi admirat, în cel mai înalt grad, pe preşedintele Marin Toma, despărţirea de mentorul tuturor profesioniştilor contabili din ţara noastră fiind resimţită permanent cu durere şi imposibilă consolare, aşa cum se întâmplă totdeauna cu personalităţile autentice, cu cei ce şi-au lăsat amprenta puternică, de neconfruntat asupra destinelor contemporanilor şi ale celor care vor urma. Pe măsura trecerii timpului amintirea îi este vie, iar opera sa atât de bogată, pe toate planurile – profesional, civic, etic – se afirmă ca o valoare perenă, naţională şi universală.

  CONTINUARE

E-mail:

   © Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, 2009